Stufi aanvragen: hoe werkt dat?

Ga je binnenkort studeren, dan vraag je je misschien af hoe stufi aanvragen in zijn werk gaat. Het is voor zowel het mbo als het hbo en de universiteit mogelijk om studiefinanciering aan te vragen, mits je daar natuurlijk recht op hebt. Maar hoe doe je dat dan, stufi aanvragen?

Stappenplan stufi aanvragen

Wil je studiefinanciering aanvragen voor je opleiding? Volg dan onderstaand stappenplan. Het liefst doe je dit minimaal 8 weken voordat je er recht op hebt. Zo zorg je ervoor dat je jouw stufi niet misloopt!

Stap 1: DigiD

Vraag als eerste een DigiD aan, als je deze nog niet hebt. Hiermee kun je inloggen op websites van de overheid en dus ook bij DUO, waar je je stufi aan kunt vragen. Na je aanvraag ontvang je binnen 3 werkdagen jouw persoonlijke inloggegevens per post.

Stap 2: schrijf je in voor een opleiding

Voor het aanvragen van studiefinanciering dien je ingeschreven te staan bij een opleiding. Kijk van tevoren goed wat de toelatingseisen voor de door jou gekozen opleiding zijn en ook vóór welke datum je ingeschreven moet staan.

Stap 3: regel een OV-chipkaart

Regel een persoonlijke OV-chipkaart via ov-chipkaart.nl. Deze heb je nodig voor je studentenreisproduct.

Stap 4: studiefinanciering aanvragen

Zorg dat je je BSN nummer en andere relevante gegevens voor je opleiding bij de hand hebt. Tijd om je stufi aan te vragen! Ga hiervoor naar https://www.duo.nl/ en log in met je DigiD. Klik op de aanvraagknop en doorloop vervolgens alle stappen. Na afronding ontvang je een bevestigingsmail en vervolgens gaat DUO aan de slag met het controleren van je aanvraag.

Betaaldata DUO

Na het aanvragen van stufi ben je vast benieuwd naar de studiefinanciering betaaldata. Aan het eind van iedere maand ontvang je jouw stufi op je rekening. De exacte tijd kan verschillen per bank. Wel staan de data waarop studiefinanciering elke maand wordt uitbetaald vast. Zie daarvoor ook ons handige overzicht studiefinanciering betaaldata. Noteer deze betaaldata DUO en ga vandaag nog aan de slag met studiefinanciering aanvragen, om er zeker van te zijn dat je op tijd bent!

Plaats een reactie